Мобілізація в Україні: у “Дії“ можна отримати відстрочку

В Україні готуються запустити онлайн-бронювання працівників через національну платформу «Дія». Нову послугу розробляє Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації.

У Міністерстві економіки заявили, що бронювання співробітників через «Дію» значно пришвидшить процес узгодження списків осіб та винесення остаточного рішення щодо їх бронювання. За допомогою сервісу можна буде бронювати працівника з дефіцитною спеціальність. Ввівши його дані в системі, можна побачити чи підпадає даний працівник під бронь.

Термін бронювання становить пів року, після чого компанія може його знову продовжити. Зараз в Україні нараховується до 500 тисяч заброньованих чоловіків, які працюють на критичних об’єктах України.

Електроне бронювання планують запустити до кінця 2023 року. В кожного заброньованого чоловіка в Дії буде витяг, який він зможе показати при перевірці його робітниками ТЦК чи перетину кордону тощо.

Скільки працівників можна забронювати

Більшість установ має право бронювати більше половини своїх працівників. Сервіс доступний для:

  • Підприємства, установи, організації з певними мобілізаційними завданнями;
  • Органи місцевого самоврядування;
  • Органів державної влади;
  • Підприємства, які мають велике значення для розвитку вітчизняної економіки та забезпечення життєдіяльності населення в певний період;
  • Підприємства та інші організації, що забезпечують потреби Збройних Сил.

Нагадуємо, що В Україні планують внести зміни в мобілізацію. Чоловіків хочуть мобілізовувати не тільки в армію, а й працювати на підприємствах військово-промислового комплексу. Про це заявив член Ради національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін. 

Раніше ми розповідали, що чоловіки, які незаконно виїхали з України, будуть платити величезні штрафи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.