Windows 12 втратить легендарну кнопку

У ході нещодавньої презентації процесора Snapdragon X Elite генеральний директор Microsoft Сатья Наделла повідомив, що наступна версія Windows може змінитись під впливом функцій на базі штучного інтелекту. Він не назвав конкретних модифікацій ОС, але натякнув одне з можливих нововведень.

За словами глави компанії, дизайн операційної системи може бути переорієнтований у бік підвищення зручності операційної системи завдяки використанню інтелектуального помічника. Windows Copilot розробляється Microsoft спільно з OpenAI і має стати більш просунутою заміною Cortana.

Copilot схожий на кнопку “Пуск”. Він стає організатором всієї взаємодії з вашими програмами. Наприклад, я просто відкриваю його та повідомляю, що хочу зробити. І він або спрямовує мене до додатку, або бере його функціональність на себе. Це допомагає мені вчитися, знаходити та створювати – і, я думаю, повністю змінює звички користувача», – сказав генеральний директор Microsoft.

На думку журналістів Notebookcheck, топ-менеджер мав на увазі можливу заміну звичного меню “Пуск” на інтерфейс Copilot. ІІ-помічник вже представлений у попередніх збірках Windows 11, але слабко інтегрований у систему.

Більш глибоке використання може не обмежитися тільки новою кнопкою: за словами Наделли, для інтеграції з ІІ потрібна «нова архітектура системи». Зараз Copilot вміє запускати програми, але не має доступу до «Провідника» та його функцій. У Windows 12 це може змінитися – втім, офіційних заяв щодо такої модифікації Microsoft поки що не робила.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.