В Україні хочуть дозволити всім чоловікам виїжджати за кордон, але за гроші: скільки коштуватиме

В Україні хочуть дозволити всім чоловікам виїжджати за кордон, але за однієї умови: хочеш поїхати – плати.

Найближчим часом уряд розгляне законопроект №8029Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України”, який був зареєстрований у парламенті ще минулого року.

Про що йдеться в законопроекті

В законопроекті йдеться, що чоловіки, які захочуть виїхати в країни Європи, можуть це зробити, але при цьому вони повинні підтримувати фінансово Збройні сили України.

Щоб перетнути кордон чоловіку знадобляться документальна згода на виїзд за кордон від ТЦК.

Також буде потрібний документ, який підтверджує наявність відкритого рахунку в одному з державних банків України з гарантійним внеском у розмірі не менше пʼяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, кошти з якого громадянин не може використовувати за межами України.

Таким чином, чоловік повинен відкрити рахунок з мінімальним внеском 13420 гривень і за кожен місяць, який він перебуває за кордон сплачувати добровільний внесок в сумі 2698 гривень. Кошти будуть перераховуватися на спеціальний рахунок чоловіка з подальшим перерахуванням їх на ЗСУ.

Чи можливо, що такий закон приймуть

Військовий адвокат Руслан Ткаченко вважає, що це піар політиків. Уже декілька разів подібний закон був висунутий на розгляд нардепів.

Перший законопроект пропонував суму в 5 тисяч доларів, але його не прийняли, бо порахували, що це викличе масу обурення серед бідної частини населення України. Тому зараз внесок зробила доступним для всіх, але це не міняє того, що закон мертвонароджений.

Цей законопроект це піар політиків. Зараз багато військових говорить про недокомплектацію війська. А приставте, якщо законопроект приймуть і скільки чоловіків захочуть покинути країну ? В наших адвокатських колах його називають мертвонародженим законопроектом. Це той який є, але його ніколи не приймуть” – розповів адвокат

Раніше ми розповідали, що Е-реєстр військовозобов’язаних вже заповнений та як перевірити дані про себе у системі “Оберіг“.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.