Додаток «Дія» допоможе мобілізувати українських чоловіків

“Дія” стала одною з найпопулярніших платформ, якою користуються всі українці. Багато розмов було, щоб надсилати повістки через “Дію”, але з розробкою електронного реєстру “Оберіг” таку ідею відкинули.

Директор з розвитку сервісів Міністерства цифрової трансформації Мстислав Баник розповів, як державний додаток “Дія” може помогти з мобілізацією.

Всі ми знаємо, що багато державних послуг недоступні чоловікам, які не стоять на військовому обліку. Тому, через взаємодію системи “Оберіг” та додатку “Дія” можна бистро отримати доступ до онлайн послуг. Це можна буде зробити, якщо чоловік стоїть на військовому обліку” – зазначив Мстислав Баник

Також Міністр додав, що “Дія” не буде розсилати повістки, але посприяти, щоб чоловік став на військовий облік може. Якщо чоловік захоче користуватися онлайн послугами в “Дії”, то йому прийдеться відвідати ТЦК.

Нагадуємо, що в системі “Оберіг” буде електронний кабінет, електронний військовий квиток та електрона облікова книжка, а також практично вся інформація про чоловіка.

В Міністерстві оборони стверджують, що завдяки електронному обміну базами даних в системі “Оберіг” буде відображатися, якими послугами користується чоловік та де він знаходиться. Тобто, за чоловіками будуть практично слідкувати в режимі онлайн за допомогою “електронного реєстру”.

В Міноборони також відповіли, навіщо створювати  “електронний реєстр”.

В Україні уже всі розуміють, що війна триватиме довго, а не 2-3 тижні, тому за допомогою електронного обліку в державі будуть знати, який мобілізаційний ресурс є в країні.” – зазначили в міністерстві.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді обговорюють можливість дозволити чоловікам виїзд за кордон практично без обмежень. Однак за це потрібно буде заплатити.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.