У Верховній Раді все-таки планують підвищити вік для служби в ЗСУ

Верховна Рада планує змінити граничний вік перебування на військовій службі. Таким чином, чоловіки старше 60 років зможуть служити в Збройних силах України

Слуги народу сподіваються залучити більше громадян до захисту нашої країни та усунути вікову дискримінацію, тому у Верховній Раді зареєстровано законопроект 10084.

Про що йдеться в законопроекті

Військовослужбовці з великим професійним стажем мають право продовжувати службу навіть після досягнення 60-річного віку. Дана категорія українців повинна буде ще раз пройти військово-лікарську комісію та отримати документ про придатність чи непридатність до військової служби.

Військовий адвокат Руслан Ткаченко розповів, що багато чоловіків думає, що цей законопроект передбачає підвищення призивного віку для всіх. Але цей законопроект стосується тільки професійних та діючих військових, які бажають залишитися в армії та захищати Батьківщину.

Нагадуємо, заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова закликала чоловіків, щоб вони не ховалися від мобілізації, а прийшли самі у військкомат та вибрати той підрозділ, де вони хочуть служити та мобілізуватися. Якщо вони цього не зроблять, тоді рішати в якому підрозділі їм служити будуть за них.

Раніше ми розповідали, що Е-реєстр військовозобов’язаних вже заповнений та як перевірити дані про себе у системі “Оберіг“

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.