Чоловікам дозволять виїжджати за кордон за гроші: скільки буде коштувати

У Верховній Раді обговорюють можливість дозволити чоловікам виїзд за кордон практично без обмежень. Однак за це потрібно буде заплатити.

Найближчим часом уряд розгляне законопроект №8029 “Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України”, який був зареєстрований у парламенті ще минулого року.

Про що йдеться в законі

Автори законопроекту пропонують зробити виїзд чоловіків за кордон платним. В колах політиків багато раз підіймали таку тему, також обговорювали, яка сума повинна бути, щоб дозволити чоловіку перетнути кордон. Багато хто пропонував суму у 5 тисяч доларів, щоб це була відчутна допомога, за яку можна одіти солдата та платити йому зарплату коли він знаходиться на навчанні. Звичайно, така сума зразу би відрізала бідну частину населення України, які не мають такі кошти, тому це б було несправедливо.

Автори законопроекту пішли іншим шляхом. Цей законопроект хочуть створити для заробітчан, які їдуть за кордон, щоб заробити гроші для своєї сім’ї. Тому й розмір внеску за право перетину кордону передбачено доступний для всіх. А саме, внесок буде дорівнювати 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян (13420 гривень) і кожен місяць, який чоловік перебуває за кордоном він повинен сплачувати добровільний внесок в сумі 2698 гривень.

Цей законопроєкт вирішить три проблеми:

  • Зменшиться соціальна напруга через примусову мобілізацію чоловіків;
  • Заробітчани зможуть заробляти гроші та пересилати їх в Україну своїм родинам.
  • Чоловіки, які виїхали за кордон, будуть підтримувати фінансово Збройні Сили України

Звісно, ​​скептики можуть заперечити, що дехто, перебуваючи за кордоном, заплативши перший внесок більше не захоче пересилати гроші на ЗСУ. Проте закон передбачає і такий варіант. Чоловік, який скориставшись можливістю поїхати, але не буде платити місячний добровільний внесок, то до таких осіб буде запроваджено санкції — заборону на в’їзд до України, поки він не сплатить всю заборгованість.

Про розгляд закону та чи приймуть його депутати можна слідкувати на сайті Верховної Ради.

Раніше ми розповідали, як за допомогою “електронного реєстру” будуть слідкувати за чоловіками.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.