Військовозобов’язаним чоловікам дозволять виїжджати з країни за гроші: що пропонує ВР

У Верховній Раді обговорюють можливість дати військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон законним шляхом під час воєнного стану.

В Україні повномасштабна війна триває уже 20 місяців, тому всім військовозобов’язаним чоловікам віком 18 – 60 років заборонили виїзд з країни, бо в будь-який момент вони можуть бути потрібними для фронту.

Багато і тих, хто не згідний з таким рішенням, тому будь-якими методами шукають шляхи втечі до країн Європи. Хтось купує довідку за великі гроші, що не придатний до військової служби, деякі пробують перетнути кордон поза пунктами пропуску.

У Верховній Раді розглянуть законопроект №8029 “Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України” щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України

Тобто чоловіки, які ухиляються від військової служби, або не хочуть брати зброю по релігійним чи іншим міркуванням і хочуть виїхати в країни Європи, можуть написати заяву про добровільну оплату — 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян (13420 гривень) і кожен місяць, який вони перебувають за кордоном сплачувати добровільний внесок у 2698 гривень.

Також є рішення щодо тих, хто скористається можливістю поїхати, але не буде платити місячний добровільний внесок. До таких осіб буде запроваджено санкції — заборону на в’їзд до України, поки він не сплатить всю заборгованість.

Про розгляд закону та чи приймуть його депутати можна слідкувати на сайті Верховної Ради.

Раніше ми розповідали, що Міністерстві оборони розповіли, навіщо створювати електрону базу військовозобов’язаних чоловіків, як вона буде працювати та чому майже всі чоловіки будуть на військовому обліку до 2024 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.