В Україні хочуть запустити “еБронювання” для військовозобов’язаних чоловіків через Дію: подробиці

Міністерство економіки планує запустити “є-Бронювання” військовозобов’язаних чоловіків до кінця 2023 року.

Міністерство економіки та Мінцифри анонсувало механізм електронного бронювання ще в липні. За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, на той момент у країні було 4 тисячі ключових підприємств і понад 500 тисяч заброньованих військовозобовʼязаних.

Технічний супровід забезпечує Мінцифри. Окрему програму або платформу для “є-Бронювання” запускати не планують. Доступ до нової послуги здійснюватиметься через державну платформу “Дія”.

Як працюватиме сервіс

Очікується, що через «еБронювання» керівники підприємств зможуть дізнатися, скільки вони можуть забронювати військовозобов’язаних працівників. Це буде можливо завдяки обміну даними між Міноборони, Генштабом Збройних Сил та органами державної влади.

При введенні облікових даних кожного працівника можна буде дізнатися, чи має він дефіцитну спеціальність, чи потрапляє він під бронювання, чи потрібна актуалізація даних про нього у військкоматі тощо.

Для уточнення даних передбачене бронювання на один місяць – за цей час людина має звернутися у ТЦК та актуалізувати дані. Після цього компанія зможе повноцінно забронювати такого працівника.

Після запуску “є-Бронювання” заброньовані працівники отримуватимуть витяг із реєстру. Він міститиме QR-код, який можна зчитувати під час перевірки чоловіка робітниками ТЦК чи під час перетину кордону.

Раніше ми розповідали, що у Міноборони розповіли, на що буде здатний електронний реєстр військовозобов’язаних та як шукатимуть ухилянтів.

Також наша редакція писала, які рішення пропонують у Верховній Раді, щоб поставити всіх на військовий облік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.