Українські військові закликають знизити призовний вік

Багато з українських військових закликають президента знизити призовний вік до 23 років. Мотивуючи це тим, що у цьому віці людина повністю сформована фізично та психологічно і може захищати батьківщину зброєю в руках.

Як відомо, президент України досі не підписав ухвалений Верховною Радою закон про зниження призовного віку з 27 до 25 років. Аналітики визнають, що зараз в армії мало молоді, але тотальна мобілізація всіх не варіант.

Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що якщо почати мобілізувати молодь у великих масштабах, тоді країна зіткнеться із демографічною кризою. Потрібно думати і про майбутнє України, яке можливе тільки з молодими українцями.

В армії є багато молодих чоловіків, яким по 20 років, але це мотивовані хлопці, які самі захотіли захищати батьківщину. Наразі я не бачу критичної ситуації, щоб влада зменшувала призовний вік. З часом все можливо, але потрібно враховувати, хто буде будувати Україну, якщо всі підуть служити” – наголосив Жирохов.

Також він додав, що військового потрібно підготувати, озброїти та нагодувати, а щоб це зробити у тилу повинно працювати 11 людей, які платять податки.

Звичайно, нам іде велика допомога від ООН та Європи, але є стеля, яку наша держава просто не потягне” – прокоментував експерт.

Раніше ми розповідали, що Міністерстві оборони розповіли, навіщо створювати електрону базу військовозобов’язаних чоловіків, як вона буде працювати та чому майже всі чоловіки будуть на військовому обліку до 2024 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.