У monobank розповіли чи будуть блокувати картки за неявку в ТЦК

В Україні останніми тижнями на різних сайтах і в Telegram-каналах почали з’являтися публікації про те, що військовозобов’язаним нібито почали блокувати банківські картки за неявку за повістками до ТЦК.

Проте співзасновник monobank Олег Гороховський спростував ці заяви та пообіцяв, що всім адмінам телеграм каналі, які поширюють фейки про Monobank,  їм буде заблоковано можливість використовувати банки.

Один з популярних каналів “Труха Дніпро” поширив таку інформацію у себе на каналі із заголовком “Військовозобов’язаним почали блокувати банківські картки, – у якості зображення використав картинку Монобанку.

У відповідь Гороховський заявив, що публікація неправдива, і пригрозив адмінам каналів заблокувати можливість використовувати банки.

Це фейк та ІПСО. Адміністратори каналів, які використовують наш додаток і бренд таким чином будуть покарані, їм буде заблоковано можливість використовувати банки“, – наголосив Гороховський

Невдовзі канал “Труха Дніпро” замінив зображення на більш нейтральне та уточнив, що опублікована інформація не відповідає дійсності.

В Міноборони також прокоментували дані публікації та наголосили, що блокувати рахунки можна тільки за несплачені адміністративні штрафи та незаконну діяльність. Навіть якщо ви отримали від ТЦК штраф за порушення правил військового обліку, то заблокувати рахунок вам може тільки виконавча служба і тільки в разі несплати цього штрафу.

Раніше ми розповідали, що Міністерстві оборони розповіли, навіщо створювати електрону базу військовозобов’язаних чоловіків, як вона буде працювати та чому майже всі чоловіки будуть на військовому обліку до 2024 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.