Які суми дозволили ПриватБанк та Monobank до блокування карт

Відповідно до встановлених Національним банком  України (НБУ) фінансових правил, якщо банк виявить підозрілі операції з переказу грошей, він може призупинити доступ до рахунку клієнта.

ПриватБанку та Monobank проінформував клієнтів, які суми можна безпечно перевести з однієї банківської карти на іншу.

У ПриватБанку, наприклад, встановили місячний ліміт 200 платежів на загальну суму до 3 200 000 гривень на рік. Що стосується міжнародних операцій, то допускається не більше 50 переказів на загальну суму не більше 400 тис. грн.

В онлайн-банку monobank встановлено такі обмеження: не більше 50 переказів на день та до 150 переказів на місяць. При цьому максимальна сума однієї транзакції не має перевищувати 60 000 гривень.

Варто зазначити, що ці ліміти поширюються на перекази з інших фінансових установ на картку monobank. Усередині клієнтів онлайн-банку таких обмежень немає.

Нагадуємо, що у 2022 році Національний банк дав вказівку контролювати внесення готівки на карткові рахунки. І у разі, якщо сума таких операцій перевищить 400 тис. грн,  банку потрібно буде з’ясувати походження коштів. До закінчення розгляду гроші можуть бути заблоковані на картковому рахунку. Як пояснили в НБУ, такі дії робляться для того, щоб запобігати та протидіяти легалізації (відмиванні) доходів одержаних злочинним шляхом та фінансуванню тероризму.

Раніше ми розповідали, що у Міністерстві цифрової трансформації розказали українцям, як оставатися з інтернетом понад 70 годин навіть коли немає електрики.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.