Укрпошта почала доставляти водійські посвідчення за кордон

Українські автомобілісти, які знаходяться в Польщі та втратили права або їх термін дії закінчився, можуть поновити їх та скористатися міжнародною доставкою через Укрпошту.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Понад 5 мільйоні українців покинули Україну після повномасштабного вторгнення Росії. Багато хто з біженців залишився в Польщі та знайшли прихисток в цій країні. В головному сервісному центрі розуміють, що дехто з українців могли втратити права або їх термін дії уже закінчився, тому дозволили поновляти їх онлайн через Електронний кабінет водія. Але поки що міжнародну доставку прав можна замовити тільки в Польщу. З часом список країн обіцяють розширити.

Щоб відновити права в Електронному кабінету водія потрібно:

  • Перейти до меню «Послуги»
  • Натиснути пункт «Заміна посвідчення водія» або на значок контекстного меню на цифровому водійському.
  • Обрати пункт «Замінити посвідчення».

Послуга замовити водійські права онлайн через Укрпошту в Польщу коштує 1271 гривні. Із них 311 гривень – вартість документа та адміністративної послуги, а 960 гривень – вартість послуги Укрпошти.

Також у МВС нагадали, що за кордоном українці можуть обміняти посвідчення водія у ДП “Документ”. ДП “Документ” має наразі центри в 11 містах Європи, а саме: Гданськ, Стамбул, Братислава, Кельн, Мадрид, Краків, Вроцлав, Прага, Берлін, Валенсія, Варшава. ДП “Документ” надсилає запит до сервісного центру для підтвердження отримання посвідчення водія. Відповідь на запит отримують досить швидко – протягом одного дня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.