Які студенти під загрозою мобілізації

В Україні можуть мобілізувати студентів, які взяли академічну відпустку, здобувають другу вищу освіту або пішли навчатися після 30 років.

У Міністерстві Освіти зазначили, що студентів мають право призвати до армії, якщо той взяв академічну відпустку(перерву у навчанні).

У відомстві додали, що такі особи у разі мобілізації матимуть право на продовження академічної відпустки у виші та після служби в армії можуть відновитися в навчанні.

Крім того, у Верховній Раді хочуть скасувати право на відстрочку для студентів, які здобувають другу вищу освіту або вступили до вищого навчального закладу після 30 років.

Відповідний законопроєкт зареєстровано у Верховній Раді та найближчим часом його розглянуть слуги народу.

Один з ініціаторів цього закону Федір Веніславський розповів, що після 24 лютого більше 100 тисяч чоловіків, які робили перерву у навчанні 10 років, знову відчули жагу до знань та сіли за парту. Тому чоловіки, які здобувають другу вищу освіту або пішли навчатися після 30 років, у відстрочці в мобілізації їм може буде відмовлено, якщо депутати приймуть відповідний закон.

В умовах воєнного часу це абсолютно справедливо обмежитися одною вищою освітою. Якщо людина хоче отримати третю або четверту вищу освіту, то це ні в якому разі не повинно бути підставою для відстрочки під час воєнного стану“, – заявив Федір Веніславський.

Народний обранець додав, що після перемоги людині ніхто не забороняє отримувати хоч п’ять вищих освіт, але коли стоїть питання нашої незалежності, пріоритети в людей повинні стояти інші.

Раніше ми повідомляли, що У Міністерстві оборони розповіли, навіщо створювати електрону базу військовозобов’язаних чоловіків, як вона буде працювати та чому майже всі чоловіки будуть на військовому обліку до 2024 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.