Перетин кордону за системою “Шлях”: хто може скористатися

В Україні майже два роки триває повномасштабна війна. Чоловікам віком 18- 60 років заборонили виїзд за кордон. Однак є певні категорії українців, які можуть перетинати кордон легально – це чоловіки-водії та волонтери.

Хто може скористатися системою “Шлях”

Отримати дозвіл на виїзд за кордон за системою “Шлях” можуть водії, які перевозять вантаж та гуманітарну допомогу для ЗСУ, правоохоронних органів, медзакладів та волонтерських організацій.

Для отримання дозволу на виїзд необхідно:

  • Звернутися до обласної військової адміністрації;
  • Надати обсяги вантажів чи кількість транспорту, який необхідний для перевезення;
  • Потрібне письмове підтвердження від імені будь-якого підприємства чи організації, які займаються гуманітарною допомогою та включенні в систему “Шлях”

На скільки можна виїхати за кордон по системі шлях

Якщо говорити про перевізників, то вони мають право бути 60 днів за кордоном, якщо волонтери ― то це 30 днів.

Нагадуємо, що внесення водія до системи “Шлях” не гарантує перетину кордону. Кінцеве рішення про перетин кордону конкретним водієм ухвалюють прикордонники після перевірки всіх необхідних документів.

Також в системі “Шлях” контролюють недобросовісних перевізників, які фактично оформляють легальний перетин кордону для чоловіків, які в свою чергу уже не вертаються назад в Україну. За останній рік понад 27 перевізників було виключено з системи “Шлях”.

Раніше ми розповідали, як через систему “Оберіг” буде слідкувати за  військовозобов’язаними чоловіками.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.