Через соцмережі відкрито продають “білі квитки” за 6000 гривень

Мобілізація в країні триває уже більше ніж півтора року. На фоні цих подій та масової паніки, багато хто пропонує рішити проблему з військкоматом та спокійно виїхати за кордон за 6000 тисяч гривень.

Так, подібні оголошення почали з’являтися в соціальних мережах як Telegram, TikTok та Instagram. Чоловікам відкрито пропонують купити підроблений білий квиток та виїхати в сусідню країну.

В коментарях у кожного відео дуже багато хороших відгуків, ніби всі хто скористався даною послугою уже виїхали та знаходяться в безпечному місці. Також там іде масова пропаганда влади, корупційні моменти слуг народу, щоб підбити потенційну жертву.

Зловмисники обіцяють, протягом місяця зробити “білий квиток” на основі “липового” рішення ВЛК про непридатність до служби.

Оплату шахраї беруть тільки у криптовалюті для анонімності, також просять про часткову оплату послуги в 30 %.

У військовозобов’язаних чоловіків просять надати пакет документів, зокрема скан усіх сторінок українського паспорта, фотографію до плечей на білому фоні, скан ідентифікаційного номера платника податків та фотографію військового приписного квитка (якщо доступно). Після наданих документів та передплати просять зачекати місяць.

Державна прикордонна служба України застерегла чоловіків, що сотні людей вони уже зловили на таких документ і покарали. А з приходом е-реєстр військовозобов’язаних, який уже функціонує, тепер все перевірятиметься через нього, а у шахраїв доступу до цього інструменту немає.

Раніше ми розповідали, що система “Оберіг” буде слідкувати за чоловіками. Все що потрібно знати про електронний реєстр військовозобов’язаних

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.