Українці можуть обміняти права водія на іноземні без іспитів: список країн

Обміняти водійські права на іноземні без іспиту українці можуть у чотирьох країнах.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС.

Отже, поміняти українські права на іноземні можна в наступних країнах:

  • Італія,
  • Іспанія,
  • Туреччина
  • Об’єднані Арабські Емірати.

Також головний центр МВС активно співпрацює з іншими країнами, щоб розширити цей список. Наразі ведеться робота над укладенням угоди з Латвійською Республікою, яка дозволить громадянам обох країн обмінюватися водійськими правами без здачі іспиту.

Зараз українські водії, які проживають у Латвії більше року, повинні скласти теоретичні та практичні іспити для отримання латвійських водійських прав. Зверніть увагу, що ці вимоги не поширюються на осіб, яким надано тимчасовий захист у Латвії. Вони можуть продовжувати користуватися українськими водійськими правами протягом усього періоду захисту. У майбутньому процедура стане ще простішою.

Нагадаємо, у травні була підписана угода з Литовською Республікою про взаємне визнання водійських прав. Найближчим часом вона набере чинності.

Раніше ми розповідали, що у мобільному додатку державних послуг “Дія” у бета-тесті запустили сервіс купівлі-продажу автомобілів.

Також наша редакція писала, що українців, які хочуть допомогти армії та заробити на цьому, вони можуть купити воєнні облігації в «Дії» під процент.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.