В Україні стартує фінансова допомога на оплату комунальних послуг: хто може її отримати

В Україні матеріальна допомога на оплату житлово-комунальних послуг доступна громадянам, доходи яких не дозволяють зробити це самостійно.

Хто може отримати субсидію

В Україні право на субсидії мають домогосподарства, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж розмір обов’язкового платежу. Зараз він становить 15% сукупного місячного доходу.

Для кожної сім’ї розмір розраховують індивідуально. Це залежить від складу та доходу родини.

У зв’язку з військовим вторгненням РФ Мінсоцполітики оновило механізм розподілу субсидій. Внутрішньо переміщені особи тепер також можуть отримати субсидії, подавши необхідні документи.

Як оформити субсидію

Сьогодні в Україні є наступні способи оформити субсидію — онлайн на порталі Дія, особисто прийти до Пенсійного фонду України або до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Основні два документи для оформлення субсидії – це заява на субсидію та декларація про доходи та витрати.

Виплати призначають до того часу, поки не закінчиться опалювальний сезон (з 01.10.2022 до 30.04.2023).

Зверніть увагу, що оформити субсидію можна лише за умови відсутності боргу за комунальні послуги. Що стосується людей із заборгованістю, то вони все одно можуть оформити субсидію, але лише за умови вирішення питання заборгованості з постачальником послуг. Для цього необхідно звернутися до постачальника з проханням реструктуризувати борг чи відстрочити виплату. Маючи відповідний документ можна буде оформити субсидію.

Раніше ми розповідали, що З початку війни Благодійний фонд «Карітас-Житомир» надає допомогу внутрішньо переміщеним особам Житомирської області. Зараз відкритий прийом заявок на отримання продуктових та гігієнічних наборів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.