Скасування відстрочки від мобілізації для студентів: які зміни хочуть внести у Верховній Раді

Найближчим часом Верховна Рада може скасувати право на відстрочку від мобілізації для багатьох студентів. Студенти, які здобувають другу вищу освіту або вступили до вищого навчального закладу після 30 років, втратять право на відстрочку від мобілізації та будуть служити в збройних силах.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію України» зареєстровано у Верховній Раді та незабаром буде розглянуто депутатами.

Один з ініціаторів цього закону Федір Веніславський розповів, що після початку війни 24 лютого в Україні зросла кількість абітурієнтів, які почали здобувати другу вищу освіту. І це переважно люди, які робили перерви в навчанні 7- 10 років або чоловіки чий вік уже далеко за 30 років. Міністерство освіти показало статистику, що чоловіки, які сіли ще раз за парту та почали здобувати другу вищу освіту нараховується приблизно 108 тисяч осіб.

В умовах воєнного часу це абсолютно справедливо обмежитися одною вищою освітою. Якщо людина хоче отримати третю або четверту вищу освіту, то це ні в якому разі не повинно бути підставою для відстрочки під час воєнного стану“, – заявив Федір Веніславський.

Також нардеп додав, що після перемоги людині ніхто не забороняє отримувати хоч п’ять вищих освіт, але коли стоїть питання нашої незалежності, пріоритети в людей повинні стояти інші.

Раніше ми розповідали, які дані будуть в системі “Оберіг” та чому ця система може замінити чоловікам “Дію”.

Також наша редакція писала, що у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.