Мобільний оператор “Київстар” стане державним: що сталося

Мін’юст готується позов до Вищого антикорупційного суду із метою націоналізувати частку Фрідмана у “Київстар”. Таку статтю опубліковано у forbes.ua з посиланням на свої джерела, які вони не хотіли розкривати.

У Мін’юсті зазначили, що стягнення активу який належить Фрідману у дохід держави опрацьовується. Також іде робота, щоб визначити, яка саме частка належить російському олігарху.

Також у Мін’юсті додали, якщо Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнить вимоги Міністерства юстиції, активи передадуть до фонду держмайна та оголосять конкурс на пошук управителя.

Тим часом у “Київстарі” спростували інформацію про те, що Фрідман є кінцевим бенефіціарним власником компанії. У компанії додали, що він жодним чином не впливає на діяльність компанії та не отримує жодної фінансової чи іншої вигоди.

Зазначається, що Фрідман володів 20% акції Київстар, а більша частка компанії належить міжнародній групі Veon.

«Київстар» – не єдиний актив Фрідмана, який потрапив під конфіскацію. В травні Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить націоналізувати Sense Bank (колишній Альфа-Банк Україна). Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», який виробляє продукцію під брендом «Моршинська» теж був в активі Фрідмана.

Нагадуємо, що 6 жовтня Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України опублікували на сайті повідомлення про арешт активів 20 українських компаній на загальну суму понад 17 мільярдів гривень, серед них і частка Київстар.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.