Українці зможуть отримати матеріальну допомогу в 10 800 гривень: триває прийом заяв

Нова фінансова допомога від Естонської ради у справах біженців. Жителі шести областей України можуть отримати щомісячну грошову допомогу у розмірі 3600 гривень. Гроші будуть виплачуватися впродовж 3 місяців, що становить 10 800 гривень на особу, повідомляють на сайті організації.

Фінансова підтримка доступна громадянам шести областей, а саме :

  • Запорізька,
  • Донецька,
  • Луганська,
  • Харківська,
  • Херсонська,
  • Миколаївська.

Багатоцільова грошова допомога надається на основі оцінок домогосподарств щодо соціально-економічних критеріїв та критеріїв уразливості. Рішення про попереднє схвалення приймаються на основі інформації, наданої головним заявником від імені сім’ї під час телефонної розмови з командою Естонської ради у справах біженців або шляхом подання онлайн-запиту.

Телефонні дзвінки приймаються за номером 0-671-052-803 – для людей у зоні дії програми (з 9:00 до 12:00).

Якщо звернення буде схвалено, номер телефону заявника буде додано до бази даних. Громадян також можуть попросити надати додаткову інформацію електронною поштою. На сторінці сайту Естонської Ради по правам біженців можна буде відстежити статус заявки. Подати заявку можна за посиланням.

Якщо з’ясується, що сім’я вже отримує подібну допомогу від інших установ або міжнародних організацій, то її буде виключено з багатоцільової програми грошової допомоги Естонської ради у справах біженців.

Раніше ми розповідали, що благодійна організація РМ Карітас-Спес відкрила нову фінансову допомогу для українців, які постраждали внаслідок бойових дій.

Також наша редакція писала, що в державний додаток “Дія” додали житлові сертифікати на виплати за зруйноване майно.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.