Ніби новий телефон: старі телефони перестали грітися з виходом Android 14

Слідом за Apple, приборкати перегрів смартфонів і покращити їхню автономність вирішила і компанія Google. Йдеться про апарати серії Pixel з фірмовими процесорами Tensor, до роботи яких користувачі мали нарікання з самого моменту їх виходу. Схоже, що Android 14 хоч би частково усуває ці проблеми.

Справа в тому, що процесори Tensor G1 і Tensor G2, які використовуються в смартфонах серій Pixel 6 і Pixel 7, проводилися за не найвдалішим 5-нм техпроцесом Samsung, що поступається аналогом від TSMC, і оснащувалися застарілими ядрами CPU. У результаті пристрої мали властивість дуже сильно грітися і споживати занадто багато енергії, особливо в режимі очікування. Але після релізу Android 14 в мережі з’явилося безліч позитивних відгуків:

«Починаючи з Android 14, мій Pixel 6a став новим телефоном. Він працює круто, плавно та забезпечує більше 8,5 години екранного часу. Нарешті, це той телефон, який я хотів», — пише один із користувачів.

«Я просто хочу сказати, що це диво. Я пролежав цілу годину на пляжі з телефоном, освітленим сонцем, з яскравістю екрану на 100% і включеним GPS у чохлі Spiegen, і він був досить холодний. Температура повітря зараз 29 градусів. Я не можу повірити в це, якщо чесно», — пише інший власник Pixel 6.

«Я вражений тим, наскільки холоднішим став мій телефон під час використання після того, як я стиснув зуби і оновився до A14. Час автономної роботи, здається, теж покращився, хоча для оцінки потрібен час. Але з теплом, однозначно, справи кращі. Раніше при прослуховуванні аудіокниги під час гри задня та бічні сторони телефону ставали неприємно гарячими. Тепер ті ж завдання взагалі майже не нагрівають його», – повідомив власник Pixel 7.

Не зрозуміло, як саме Google виправила ситуацію і чому власникам старих смартфонів довелося чекати на рік чи навіть два, щоб їх пристрої почали працювати нормально.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.