Дія випустила власну карту з регулювання штучного інтелекту в Україні

В Міністерстві цифрової трансформації розробили дорожню карту з регулювання штучного інтелекту.

Як зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, завдяки розвитку методів регулювання штучного інтелекту українські підприємства стануть більш конкурентоспроможними та вийдуть на світовий ринок, а країна зможе бистріше інтегруватися до Європейського Союзу.

Так, упродовж перших 2-3 років держава надасть галузі інструменти для підготовки до майбутніх законодавчих вимог, і лише після цього буде прийнято закон, схожий на Акт ЄС про штучний інтелект.

Крім того, у тексті дорожньої карти йдеться про те, що держава матиме час зрозуміти ринок, ризики та отримати практичні можливості для виконання закону (створення регуляторних органів).

Сьогодні в Україні штучний інтелект вже активно використовується за всіма напрямками. Особливо актуальним є використання штучного інтелекту у сфері військових технологій. Він допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупанта, збивати ракети противника, керувати безпілотниками та ефективніше досягати цілей тощо», — наголосив Федоров.

Зазначається, що у розробці дорожньої карти брали участь профільний бізнес, науковці та освітяни з експертного комітету з штучного інтелекту Мінцифри.

Раніше ми розповідали, що “Дія” запустила бета-тестування ще однієї послуги – сплати штрафів за адміністративні порушення. 

Також наша редакція писала, що у «Дії» запрацювала послуга повернення коштів збанкрутілих банків

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.