Блокування рахунків, повістки онлайн: що очікувати від е-реєстру військовозобов’язаних розповідає адвокат

Незабаром буде функціювати е-реєстр військовозобов’язаних під назвою “Оберіг”. У Міністерстві оборони запевняють, що в системі будуть всі чоловіки віком від 17 до 60 років.

Призовникам більше не потрібно буде відвідувати військкомати для оновлення даних. Вся інформація про них автоматично надходитиме до електронного реєстру.

Зараз навколо е-реєстру ходить багато чуток, що будуть блокувати рахунки та висилати повістки онлайн. Адвокат Руслан Тихоміров розповів, чи дійсно таке можливо.

За словами адвоката, щоб запровадити повістки онлайн для цього потрібно змінити правила військового обліку та внести зміни в законодавчу площину.

Якщо війна триватиме понад два роки, то цілком можливо, що повістки онлайн появляться в системі “Оберіг”. Як відомо, у кожного військовозобов’язаного в системі з’явиться електронний кабінет, електронний військовий квиток та електрона облікова книжка. В системі також будуть всі персональні дані, тому запровадити електрону повістку не буде проблемою для нардепів” – розповів адвокат.

На рахунок блокування банківських рахунків, то цього звичайно ніхто робити не буде. Багато сайтів розкручують цю тему, щоб привернути увагу до свого ресурсу. Блокують рахунок за несплачені адміністративні штрафи та незаконну діяльність. Навіть якщо ви отримали від ТЦК штраф за порушення правил військового обліку, то заблокувати рахунок вам може тільки виконавча служба і тільки в разі несплати штрафу.

Тому, Руслан Тихоміров зазначив, що заблокувати рахунок та картки через те, що військовозобов’язаний не з’явився по повістці — фейк.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків.

Також наша редакція писала, що в Україні хочуть скасувати вікові обмеження для військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.