Як у Верховній Раді планують поставити всіх чоловіків на військовий облік: нові ідеї слуг народу

Найближчим часом в Україні з’явиться електронний реєстр військовозобов’язаних чоловіків.

Електронний реєстр відкриє для Міноборони доступ до відомостей про всіх військовозобов’язаних громадян України у різних державних реєстрах та базах даних. А у кожного військовозобов’язаного у реєстрі з’явиться електронний кабінет, електронний військовий квиток та електрона облікова книжка.

Така система значно спростить постановку всіх чоловіків на військовий облік, але слуги народу розуміють, що багато людей уникає військової служби. Тому все одно багатьох прийдеться шукати і вручати їм повістки.

Які рішення пропонують у Верховній Раді, щоб поставити всіх на військовий облік

Для чоловіків, які не стоять на військовому обліку уже недоступно багато державних послуг і з часом їх буде тільки більшати. А отримати їх можна буде тільки через систему “Оберіг”.

З часом все більше державних послуг будуть недоступні для чоловіків, які переховуються від ТЦК. Питання часу коли їм знадобитися скористатися ними. Тому постановка їх на військовий облік це також питання часу“- заявив нардеп з фракції “Слуги народу” Федір Веніславський.

Повістки онлайн

Також у Верховній Раді пропонують зробити повістки онлайн, але для цього потрібно змінити правила військового обліку. У такому разі це буде можливо – за аналогією з повістками до суду. Там чітко зазначено, що людина повідомлена належним чином. І у разі ігнорування такої повістки будуть накладатися штрафи та відкриті кримінальні впровадження.

Навіщо робити електронний реєстр військовозобов’язаних.

В Україні уже всі розуміють, що війна триватиме довго, а не 2-3 тижні, тому за допомогою електронного обліку в державі будуть знати, який мобілізаційний ресурс є в країні.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.