В Україні збільшили мінімальний розмір допомоги безробітнім

У фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування вирішили підвищити мінімальний розмір допомоги по безробіттю для окремих категорій громадян. Їм платитимуть 1500-2500 гривень.

Про це стало відомо з постанови від 14 вересня 2023 року №60.

Кому допомогу збільшать до 1500 гривень

Виплату допомоги по безробіттю збільшать випускникам закладів загальної середньої освіти, професійно-технічної та вищої освіти, осіб, які звільнилися зі строкової військової чи альтернативної служби та яким потрібна допомога у працевлаштуванні на перше робоче місце.

На державну допомогу можуть розраховувати одинокі матері/батьки, усиновлювачі, опікуни, піклувальники, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю.

Також збільшать допомогу застрахованих українців, які в установленому порядку визнані безробітними та які офіційно опрацювали не менше семи місяців або були звільнені у зв’язку з припиненням трудового договору.

Кому допомогу збільшать до 2500 гривень

Переселенцям зі статусом внутрішньо переміщеної особи, які не мають документів для надання статусу безробітного буде збільшена виплата до визначеного розміру. Вони мають право на нарахування допомоги не більше 120 днів.

Крім того, за допомогою можуть звертатися особи, які перебувають у районі бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, якщо вони не мають документів, але відомості про них внесені до державного реєстру.

Ця постанова набере чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування. Станом на 7 жовтня документ про підвищення виплат ще не опубліковано.

Раніше ми розповідали, що в Україні планується масштабне підвищення пенсій, для деяких пенсіонерів доплати досягнуть 2600 гривень.

Також наша редакція писала, що Благодійний фонд Право на захист за сприяння Управління Верховного комісара ООН у справах біженців організував нову цільову допомогу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.