У військкоматі повідомили, на який термін можна отримати відстрочку від служби та хто має бронь

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада 2023 року, тому в ТЦК закликають чоловіків явитися та стати на військовий облік.

В Київському обласному ТЦК нагадали, хто має бронь та скільки вона триває. Отже, учні професійно-технічних училищ та студенти очної та дуальної форм навчання, студенти, які дистанційно навчаються в іноземних вищих навчальних закладах мають відстрочку від мобілізації.

За словами майора Руслана Весненка, список осіб, які мають право на відстрочку, займає дві сторінки друкованого тексту. Це державні службовці, слуги народу, правоохоронці, працівники військових частин, працівники органів управління, СБУ, ДСНС.

Також особи, які мають інвалідність або визнані тимчасово непридатні до військової служби. Викладачі вищих навчальних закладів, науковці, вчителям шкіл, які працюють не менше 0,75 ставки, батькам та опікунам важкохворих дітей або дітей-інвалідів, батьки-одинаки тощо.

Руслан Весненко розказав, коли даних осіб можуть мобілізувати та розказав про терміни відстрочки.

Якщо у чоловіка є проблеми зі здоров’ям, тоді це буде приблизний час, який потрібен людині для одужання. Якщо відстрочка по догляду за хворим членом родини, як правило це шість місяців, після чого чоловік повинен звернутися до центру комплектування для перевірки даних. Студенти отримують відстрочку до завершення навчання” – розповів Весненко

Якщо говорити про мобілізацію міліціонерів або працівників СБУ, то такі питання вирішуються в Генеральному штабі Збройних Сил України на основі мобілізаційних завдань, і така інформація є конфіденційною.

Зараз в армії недостача кваліфікованих військових, оскільки зараз мобілізують громадян без досвіду і навиків , більшість потрібно вчити з нуля. За 3 місяці навчань важко зробити солдата, але в такі складні часи українцям приходиться вчитись бистро. Найпоширеніша спеціальність в ЗСУ, це стрілець, який буде держати позиції та зачищати наші землі від окупантів, тому до таких солдатів вимоги невеликі і 3 місяць більш ніж достатньо, щоб навчити солдата володіти зброєю” – Процитував майор Руслан Весненко

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді назвали причини, за яких прийдеться призивати більше чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.