У ПриватБанк повідомили на скільки зросте долар у 2024 році

Національний банк з 3 жовтня запровадив гнучкий курс долара США. Таким чином, ПриватБанк може самостійно встановлювати курс долара.

Нагадуємо, Національний банк України з липня 2022 року штучно утримував курс гривні на відмітці 36, 56 грн/дол.

Попри страх наших українців, що долар почне стрімко дорожчати. Нацбанк планує продовжувати підтримувати гривню, але водночас дозволити її курсу реагувати на певні тенденції ринку.

Новий режим НБУ називається «контрольована гнучкість валютного курсу». Перехід до неї є одним з кроків до всебічної монетарної лібералізації та повернення до довоєнної моделі функціонування грошового ринку.

Навіщо НБУ перейшов до гнучкого курсу

Таке рішення не є несподіванкою, адже всі розуміють, що фіксація курсу є тимчасовою подією і завжди тримати її на одному рівні гірше для економіки.

Сьогоднішнє рішення – це не проблема, а вирішення проблеми. Немає причин для паніки, оскільки Національний банк чітко дав зрозуміти, що це керований процес, а не вільне плавання. “ – наголосили в Нацбанку.

Який буде курс долара у 2024 році.

В Міністерстві фінансів коли вносили бюджет на 2024 рік повідомили, що розраховували його за курсом 41,4 гривні за долар. З урахуванням усіх цих факторів відомо одне – до 2024 року курс долара зросте мінімум до 41 гривні.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді хочуть реформувати систему видачі водійських прав з метою модернізації існуючої системи та підвищення безпеки дорожнього руху.

Також наша редакція писала, що ПриватБанк продає пошкоджені та старі долари: що робити в такій ситуації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.