Блогер спробував знайти ідеальну зарядку для iPhone: що вийшло

Нові iPhone 15-ї серії – втім, як і попередні – поставляються без комплектного зарядного пристрою, тому пошук аксесуара лягає на плечі користувача. Техноблогер Брендон Бутч провів експеримент і з’ясував, яким адаптером оптимально заряджати флагманський iPhone 15 Pro Max.

У випробуванні брали участь фірмові зарядки від Apple різної потужності: 30 Вт, 20 Вт, 12 Вт та 5 Вт. Сама компанія не дає жодних рекомендацій на своєму сайті лише вказуючи, що від адаптерів потужністю 20 Вт або більше смартфон здатний заповнити до 50% за 30 хвилин.

Спочатку блогер протестував адаптери потужністю 20 та 30 Вт. Використовуючи спеціальні інструменти, він з’ясував, що насправді смартфон отримує близько 18,5 та 25 Вт відповідно. Що стосується нагріву, то в обох випадках корпус нагрівся приблизно до 42 градусів за Цельсієм.

Цікаво, що після досягнення 80% потужність зарядки різко знижується приблизно до 1 Вт, після чого підвищується до 7 Вт і залишається на цьому рівні. Блогер також зауважив, що до цього часу підключений до 20-ватного адаптера смартфон був трохи теплішим за те, що заряджався від блоку на 30 Вт.

Що стосується часу зарядки, то від блоку на 30 Вт iPhone 15 Pro Max заповнив 100% за 2 години 11 хвилин, тоді як з адаптером на 20 Вт потрібно на 10 хвилин більше.

Далі блогер провів аналогічний експеримент із адаптерами потужністю 5 та 12 Вт. Перший видавав практично приблизно 4,5 Вт, а другий — менше 7 Вт. Через дві години підключений до 5-ватного блоку iPhone 15 Pro Max зарядився лише до 39%, тоді як зарядник на 12 Вт заповнив за цей час 64%. Ще за годину вже було 59% та 88% відповідно. Для отримання “сотні” у випадку з блоком на 12 Вт потрібно 4 години 4 хвилини, а з використанням 5 Вт – 5 годин 44 хвилини.

Блогер попередив, що самим, здавалося б, слабким адаптером потужністю 5 Вт потрібно користуватися вкрай акуратно, оскільки під час тесту він нагрівся до більш ніж 70 градусів за Цельсієм, через що Брендон обпік свою ногу. Для порівняння, зарядник на 12 Вт нагрівся до 50 градусів, аксесуари на 20 та 30 Вт – лише до 29 градусів.

Як результат, блогер зовсім не рекомендує використовувати адаптер на 5 Вт, оскільки різниці в нагріванні смартфона з 12 Вт практично немає, але при цьому сам блок гріється помітно більше, а час зарядки відчутно вищий. При цьому блогер все ж таки радить використовувати зарядку потужністю 20 Вт, оскільки нагрівання не сильно вище, що не повинно привести до більш швидкої деградації акумулятора, а ось час економиться суттєво.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.