Е-реєстр військовозобов’язаних: адвокат розповів, у чому його небезпека

У жовтні уже планують запустити систему “Оберіг”, в якій буде обмін базами даних з різних реєстрів. Які зміни будуть для призовників та чим це їм загрожує, розповідає юрист Руслан Ткаченко.

Юрист зазначив, що основна ідея створення реєстру – це розшук ухилянтів. Але такий інструмент можна використовувати як вплив на українців.

Все більше обмежень і свобод буде коли система запрацює. Наприклад, зараз без військового квитка для чоловіків недоступно багато державних послуг, а з приходом електронного військового квитка, цих послуг буде ще більше. Такі міри приймають тільки тоталітарні держави, коли вони збирають всю інформацію про людей та обмежують їхні права.

Не виключено, що вся інформація може попасти до ворога. А в системі оберіг буде вся інформація про чоловіка, чи він служив в армії, чи був учасником “АТО”, де проживає, номер телефона, стан здоров’я і навіть інформація про батьків.

Також юрист додав, що у Верховній Раді розуміють, що війна може тривати довгий час, а добровольців стає все менше. Тому система “Оберіг” повинна допомогти поставити всіх чоловіків на військовий облік за допомогою обмін базами даних. Як саме працює система “Оберіг” ми розповідали в цій статті.

Також наша редакція писала, що ТЦК про вас буде знати, якщо ви хоч раз скористалися даними послугами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.