Деякі чоловіки можуть бути демобілізовані, якщо в раді затвердять новий законопроект

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10093 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інших підстав для відстрочки від призову та звільнення з військової служби під час воєнного стану».

Мова йде про батьків усиновителів або батьків-вихователів, на вихованні у яких є прийомні діти віком до 18 років.

У чому суть законопроект №10093

Чоловіків, які є батьками опікунами мають право на відстрочку від військової служби, але в ТЦК їм цього ніхто не пояснив, тому багатьох таких чоловіків забрали в армію. На демобілізацію дана категорія права не має, тільки на відстрочку, отже це хочуть виправити в законопроекті №10093.

Таким чином, чоловіки опікуни, які пішли захищати країну або з тих чи інших причин працівники ТЦК не повідомили, що вони мають право на відстрочку, можуть бути демобілізовані, якщо у Верховній Раді приймуть законопроект №10093.” – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Тому військовослужбовець може бути демобілізований, якщо є опікуном, піклувальником, прийомним батьком, батьком-вихователем, дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, віком до 18 років.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді запропонували підвищити граничний вік для призову в Збройні Сили України (ЗСУ).

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.