Apple визнала перегрів iPhone 15

Перші користувачі iPhone 15 почали скаржитися на надмірне нагрівання всіх телефонів серії – температура корпусу в деяких ситуаціях досягала 42-48 °C. У Apple визнали проблему і розповіли, як її вирішуватимуть, і чи вплине це на продуктивність процесора A17 Pro.

У своїй останній заяві Apple визнає, що є три причини, які змушують всі моделі iPhone 15 нагріватися сильніше звичайного. Перша полягає в тому, що протягом кількох перших днів використання iOS у фоновому режимі відновлює налаштування та дані користувача, що змушує процесор працювати активніше звичайного.

Друга причина — у сторонніх програмах, які помилково «перевантажують систему». Це Instagram*, Asphalt 9 та Uber. У компанії заявили, що допомагають розробникам виправити цю проблему та випустити відповідні оновлення.

Третя криється в певній помилці iOS 17, яка ускладнює проблему перегріву, але компанія не розкрила її суть. Відомо тільки те, що в Apple вже працюють над виправленням – проблема буде усунута в одному з наступних оновлень ОС. Цікаво, що компанія не підтвердила жодну з висловлених аналітиками версій перегріву.

Наприклад, на відміну від Мінґ Чі-Куо, Apple вважають, що новий титановий корпус забезпечує краще розсіювання тепла в порівнянні з попереднім, виконаним зі сталі. Також виробник заявляє, що апдейт із усуненням перегріву не знизить продуктивність смартфонів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.