Через нову систему “Оберіг” всіх чоловіків поставлять на військовий облік: як у жовтні шукатимуть ухилянтів 

Багато хто чув, що скоро запустять систему “Оберіг” яка буде обмінюватися даними з багатьома реєстрами, але до кінця не розуміють як вона буде працювати.

Перш за все потрібно знати, що в системі будуть абсолютно всі чоловіки віком від 17 до 60 років. Але це не означає, що в системі будуть знати де знаходиться особа. Робота ТЦК буде полягатиме в тому, щоб знайти кожного чоловіка і поставити на військових облік, якщо з тих чи інших причин він ще на ньому не стоїть, просто з системою “Оберіг” це буде в рази легше.

Розглянемо приклад, як в системі “Оберіг” будуть знати де шукати військовозобов’язаного чоловіка. Якщо чоловік офіційно працює, але досі не став на військовий облік система це автоматично буде знати за допомогою баз даних Пенсійного фонду. Робітники ТЦК можуть звернутися до начальника підприємства, щоб той вручив чоловіку повістку або безпосередньо прийти на робоче місце. Інформація про отримання прав, покупку авто або мотоцикла у 2023 році, теж буде в системі “Оберіг” за допомогою баз МВС. Міністерство освіти теж дасть велику базу призовників, адже всі хто буде закінчувати вищу освіту будуть уже в системі “Оберіг”.

В системі буде інформація не тільки про вас, а й про ваших батьків, щоб в разі чого зв’язатися з ними. Детальніше про саму систему “Оберіг” можна дізнатися в цій статті.

У Міністерстві оборони запевняють, що в жовтні у них будуть дані про всіх чоловіків. Цим самим вони будуть знати, який резерв є в країні, адже по останнім заявам всіх експертів – війна триватиме довго.

Нагадаємо, в Україні діє чимало заборон для чоловіків, які не перебувають на військовому обліку. А саме:

  • Працевлаштування;
  • Вступ до навчальних закладів;
  • подання заяви на реєстрацію шлюбу або розірвання шлюбу в органах РАЦС;
  • зміни адреси реєстрації місця проживання;
  • постановки на консульський облік за кордоном;
  • постановки на облік безробітних в центрах зайнятості;

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть скасувати вікові обмеження для військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.