iPhone 15 не заряджаються від пауербанків

Однією з особливостей нових iPhone 15 серії стала функція зворотної зарядки, що дозволяє ділитися енергією з іншими пристроями. Але, схоже, компанія не протестувала цю опцію належним чином, оскільки власники смартфонів тепер не можуть нормально користуватися пауербанками.

Нові iPhone 15 вміють ділитися енергією з іншими пристроями, але роблять вони це за заданими Apple правилами і без можливості управління з боку користувачів. Наприклад, якщо взяти два iPhone з роз’ємом USB Type-C, то апарат з більшим зарядом завжди віддаватиме енергію смартфону з меншим зарядом. Так само це працює і з іншими пристроями з підтримкою стандарту Power Delivery (PD). Як з’ясувалося, це поширюється на пауербанки.

У мережі вже почали з’являтися відгуки власників нових iPhone 15, де вони пишуть, що не можуть зарядити смартфон від зовнішнього акумулятора. В одних просто нічого не відбувається, а в інших iPhone починає заряджати пауербанк. Про другий випадок розповів один із користувачів на Reddit. За його словами, при підключенні iPhone 15 Pro до Anker PowerCore Slim 10K PD смартфон починає заряджати пауербанк.

В Anker підтвердили наявність цієї проблеми і заявили, що єдиний спосіб обійти це – підключати iPhone 15 серії до порту USB Type-A. Компанія обіцяє вивчити це питання та вирішити проблему, якщо це виявиться у її силах. Але не виключено, що будуть потрібні відповідні зміни в прошивці з боку Apple.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.