Мобілізація в Україні: деякі категорії жінок уже не зможуть виїхати за кордон з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні стартує військовий облік для жінок з медичною та фармацевтичною освітою. Це означає, що даним категоріям жінок заборонять виїжджати за кордон.

Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністр сказав, що мова йде про жінок медиків, які обіймають державні посади та навчаються на вище перечислені спеціальності. Для всіх інших, які не працюють за спеціальністю медик або фармацевт, то для них обмежень не буде.

Також обмеження торкнеться жінок, які працюють у в центральних органах управління, є депутатками місцевих рад або Верховної Ради.

Військовий облік жінок необхідний для того, щоб влада мала інформацію про резерв медичного персоналу. Тому з початком 2023 року, жінки які закінчують медичну та фармацевтичну спеціальність будуть ставити на військовий облік.

Міністр також пояснив, що всі військовозобов’язані, які стоять на військовому обліку — незалежно від того, жінка це чи чоловік, можуть бути мобілізовані лише у разі, якщо цього потребує мобілізаційний план, коли потрібно сформувати нові підрозділи або замінити втрачені.

Хочу всім нагадати, що польовими медиками є не тільки жінки, тому говорити про те, що багато жінок буде мобілізовано, некоректно. В Україні продовжуватиметься мобілізація в плановому порядку, і список тих, хто може бути мобілізований, постійно розширюється” – сказав Віктор Ляшко.

Раніше ми розповідали, що ТЦК про вас буде знати, якщо ви хоч раз скористалися даними послугами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.