Фінансова допомога на дітей у 2800 гривень щомісяця: хто може претендувати на виплату

Від початку повномасштабної війни в України кожна дитина потребує більше грошової та моральної підтримки, ніж раніше. Навіть у такі важкі часи держава продовжує надавати матеріальну допомогу українським дітям.

Тому сім’ї де діти виховуються одним із батьків, держава виплачує цим громадянам 2800 гривень на дитину. Однак, розмір допомоги може дещо відрізнятися.

Найбільше  не пощастило пенсіонерам, які мають на опікунстві неповнолітню дитину. Таким громадянам держава доплачує 150 гривень на кожну дитину до їхньої основної пенсії.

Але одинокі матері чи батьки, мають право на більш значну допомогу. Тому, якщо особа самостійно виховує дитину віком до 18 років, то їй держава буде надавати наступну допомогу:

  • Діти до 6 років – 2272 грн;
  • Діти від 6 до 18 років – 2833 грн;
  • На студентів стаціонару віком від 18 до 23 років — 2684 грн.

Важливо, таку допомогу можуть отримати одинокий батько чи матір, якщо він не отримує ніяких аліментів від іншої сторони. Також в допомозі буде відказано, якщо особа перебуває в інших офіційних відносинах.

Раніше ми розповідали, що Міжнародна організація “СОС Дитячі Містечка” відкрила заявки на фінансову допомогу дітям, які постраждали внаслідок війни в Україні.

Також наша редакція писала, що Українці з дітьми можуть оформити 40 000 гривень допомоги через “Дію”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.