Як українцям оформити допомогу в 3 100 гривень

В Україні ветерани війни, члени сімей загиблих та ветерани, які отримали свій статус до 24 серпня, можуть подати заяву на отримання матеріальної допомоги, якщо вони ще її не отримала до Дня Незалежності України. Програма діє до 1 листопада.

Для отримання коштів необхідно до 1 листопада звернутися до Пенсійного фонду України або Центру надання адміністративних послуг. Про це повідомляє управління у справах ветеранів.

В відомстві повідомили, що особам, які не є пенсіонерами та/або не перебувають на службі, разова грошова допомога в честь Дня Незалежності України виплачується за їх особистим звернення в територіальні органи Пенсійного фонду України за задекларованому або зареєстрованому місцю проживання або перебування. Також можна звернутися до Центру надання адміністративних послуг з наданням відповідного посвідчення і даних про поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку.

Отже, якщо вам до 24 серпня був встановлений статус і видане відповідне посвідчення, але до 1 жовтня ви не отримаєте разову грошову виплату до Дня Незалежності України, просимо до 1 листопада звернутися до ПФУ або ЦНАПу. Постановою № 754 затверджено розмір та механізм одноразових грошових виплат до Дня Незалежності України, передбачених Законом України «Про статус ветеранів та гарантії їх соціального захисту»” – зазначили в відомстві.

Виплати до Дня Незалежності України у 2023 році громадяни отримають у розмірах від 450 грн до 3 100 грн, серед яких буде подяка за внесок у захист країни.

Раніше ми розповідали, що в Україні з’явились тисячі вакансій для студентів і пенсіонерів.

Також наша редакція писала, що в «Дії» розробляють сервіс для моніторингу держслужбовців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.