Військовозобов’язаним чоловікам почали роздавати повістки у маршрутках: чому такі дії неправомірні

Мобілізація в Україні набирає обертів, тому на блокпостах починають зупиняти маршрутки та вручати повістки. Отримати повістку можна будь-де у зв’язку з тим, що немає чітко вказаних місць, де їх можна роздавати. Але є нюанс, яким можуть скористатися військовозобов’язані чоловіки.

Полковник ТЦК Київської області Олександр Гурченко повідомив, що існують певні обмеження щодо роздачі повісток, у тому числі у маршрутках. Представники військкомату не мають права зупиняти маршрутки, щоб вручати повістки пасажирам. Тому зупинка маршруток, тролейбусів, трамваїв та інших видів транспорту для роздачі повісток вважатиметься порушенням.

Тільки національна поліція має повноваження зупиняти транспорт за певних обставин. Військовим це робити заборонено“, – зазначив Полковник.

Виписування повістки в маршрутці вважається неправомірним, але чи можна відмовитися від неї не сказано. Якщо громадян став свідком такої облави в автобусах, то потрібно телефонувати в обласний центр і заявити про порушення з боку військових.

Нагадуємо, що наші “Слуги Народу” прийняли законопроєкт, який дозволяє відмовитися від військової служби. Натомість чоловік, який не хоче брати в руки зброю буде залучений до роботи на економіку.

Раніше ми розповідали, що у жовтні уникнути мобілізацію не вдасться, які зміни чекають українців.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.