Українці можуть оформити 1008 євро грошової допомоги: як отримати

Багато міжнародних організацій продовжують підтримувати українців в умовах повномасштабної військової агресії росії. Стало відомо, хто і як може оформити 1008 євро фінансової допомоги. Фінансування здійснюється представництвом міжнародної організації з міграції (МОМ) у Литві.

Фінансову допомогу можуть отримати українські біженці в Литві, які мають посвідку на проживання або імміграційну картку.

Зараз ціни на оренду в Литві дуже високі, багато українців стикаються з такими проблемами, як високі ціни на житло, необхідна плата за перший і останній місяці оренди та недостатність коштів.

Тому у Вільнюсі вирішили допомогти українцям у вирішенні житлових проблем, надавши матеріальну допомогу у розмірі 504 євро на місяць. Таку допомогу українці отримають двічі, що в сумі складає 1008 євро. Важливо зазначити, що витрати будуть контролюватися, тому отримані кошти можна використовувати лише для покриття витрат на оренду житла.

Міжнародна організація з міграції у Вільнюсі склала список найбільш нужденних. Отже, фінансову допомогу отримають такі групи людей:

  • Самотні батьки, які мають одного і більше дітей;
  • Сім’ї з трьома та більше дітьми;
  • Вагітні жінки;
  • Люди старше 60 років;
  • Сім’ї, де є люди з інвалідністю.

Крім того, необхідний договір оренди житла не менш як на пів року. Документ має бути підписаний не більше 40 днів тому та офіційно зареєстрований. Щоб подати заявку на отримання виплати, потрібно заповнити опитувальник за посиланням.

Також на сайті зазначається, що подання заявки ще не гарантує виплати, оскільки можливості організації обмежені.

Раніше ми розповідали, які виплати можуть отримати українці у випадку повернення з-за кордону, названо суми.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.