Як часто потрібно проходити ВЛК знятим з військового обліку громадянам

Загальна мобілізація в Україні триває. Воєнний стан продовжено щонайменше до 15 листопада 2023 року. Як і раніше, всі військовозобов’язані повинні пройти військово-лікарську комісію (ВЛК). Ця вимога поширюється і на громадян знятих з військового обліку, але лише в одному випадку. Військовий юрист Руслан Ткаченко розповів, кому потрібно проходити повторну медкомісію.

Відтак, Ткаченко зазначив, що ст. 37 закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” повторно проходити комісію повинні ті люди, котрі не написали заяву про зняття з військового обліку.

«У Збройних Силах України», починаючи з 24 лютого 2022 року, основними підставами для зняття з військового обліку є наступні медичні протипоказання: вагітність, вік понад 60 років, наявність трьох дітей, інвалідність тощо. Якщо особа відноситься до будь-якої з перерахованих вище категорій, вона може подати заяву на звільнення з військового обліку. Але якщо вона не знялася з військового обліку, то їй прийдеться пройти ВЛК знову.

Тому за словами юриста, необхідно обов’язково вимагати надання рішення про зняття з військового обліку у ТЦК та СП, в якому ви стоїте на військовому обліку. Потрібно написати відповідну заяву, вказати причини зняття з обліку, а також долучити документи, які підтверджують підстави для зняття з обліку.

Раніше ми розповідали, що у жовтні уникнути мобілізацію не вдасться: які зміни чекають українців.

Також наша редакція писала,  як зараз карають за відмову від повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.