Польща скасує виплати українцям та заборонить їм працювати

Польща розглядає можливість перестати надавати допомогу українським біженцям наступного року. Таким чином, українські біженці можуть втратити у 2024 році право на безкоштовну медицину, освіту, дозвіл на роботу, а також виплати для вразливих категорій населення.

Першопричина цього конфлікту між Польщею та Україною є інтереси на зерновому ринку. Українське зерно, яке обвалило ціни в країнах ЄС, обурило місцевих фермерів. Це викликало активну протестну реакцію аграрної спільноти деяких країн Східної Європи, в тому числі і Польщі.

В знак заборони торгівлею зерна Україна наклала ембарго на цибулю, помідори, капусту і яблука з Польщі, що викликало загострення конфлікту між двома країнами.

Хоча Єврокомісія 15 вересня скасувала обмеження на ввезення зерна з України до Польщі, Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини. Польща була незадоволена таким рішенням та в односторонньому порядку запровадили національну заборону на імпорт сільськогосподарських товарів з України. На що Україна пообіцяла подати в суд на країни, які запровадили ембарго.

Нагадаємо, що Польща після 24 лютого 2022 року запустила широку програму підтримки українців. Новоприбулі особи отримували одноразові виплати у розмірі 300 злотих (2550 грн), безкоштовне житло та харчування протягом 120 днів, доступ до ринку праці, безкоштовну освіту та медицину для дітей. Також є щомісячна виплата 500 злотих (4250 грн) на дітей та інші види допомоги неповнолітнім. У 2024 році всі ці пільги українці можуть втратити.

Раніше ми писали, що назвали зарплату, з якої можна буде отримати пенсію 10000 гривень

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.