Виплати 1000 євро для українців: у якій країні можна отримати

Українські біженці в Литві з посвідкою на проживання або карткою імміграційної служби можуть отримати фінансову допомогу.

Зараз в Литві дуже високі ціни на оренду житла, багато українців зіткнулися з низкою проблем, серед яких – високі ціни, необхідна плата за перший і останній місяці, брак коштів.

Тому в Вільнюсі вирішили допомогти українцям з вирішенням питанням житла і надати фінансову допомогу, яка складає 504 євро на місяць. Таку допомогу українці отримають двічі, що в сумі складає 1008 євро. Примітно, що витрати будуть контролюватися, тому отримані кошти не можна використовувати для чогось іншого окрім оплати житла.

Оренда однокімнатної квартири в Литві починається від 500 євро і може сягати 1500 євро. Тому українцям важко забезпечити себе довгостроковим житлом.

Міжнародна організація з міграції у Вільнюсі склала список найбільш нужденних. Отже, фінансову допомогу отримають  такі групи людей: сім’ї з дітьми, вагітні жінки, люди старше 60 років, родини з особами з інвалідністю.

Щоб подати заявку, вам знадобиться дозвіл на проживання в Литві або картка імміграційної служби, а також договір оренди не менше 6 місяців, підписаний протягом 40 робочих днів до подання заявки.

Наразі до Литви прибуло понад 80 тисяч українців. Представництво МОМ у Литві активно підтримує біженців з початку війни. За останній рік Представництво Міжнародної організації з міграції в Литві надало допомогу більш ніж 11 000 осіб у рамках різних заходів.

Раніше ми розповідали, які виплати можуть отримати українці у випадку повернення з-за кордону.

Також наша редакція писала, що деяка категорія українці за повернення додому отримає 18000 гривень допомоги.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.