У жовтні уникнути мобілізацію не вдасться: які зміни чекають українців

У жовтні планується запуск електронної системи обліку призовників «Оберіг».В Міністерстві оборони кажуть, що до нього вже внесли 90 % громадян.

Міністр оборони України Рустам Умеров наголосив, що навіть без ініціювання електронних повісток реєстр вирішить деякі мобілізаційні проблеми. А саме, люди які мають трьох дітей або здобувають вищу освіту їх не будуть викликати в ТЦК, так як ці дані будуть уже в системі, актуальна інформація щодо призовників та їх навичок, чи є в людини бронь тощо.

Також в міністерстві оборони обдумають як краще зробити електроні повістки. Єдиний варіант це через державний додаток “Дія”, адже повістку можна вручити навіть чоловікам, які знаходяться за кордоном, але поки такий задум поставили на паузу.

У реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” буде внесено таку інформацію:

  • Особисті дані військовозобов’язаних та резервістів;
  • Службові дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • Дані про необхідність у комплектуванні особовим складом ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, крім інформації, що становить державну таємницю.

У перспективі також планується внести номери телефонів та електронні адреси громадян, чи були спроби ухилення від мобілізації, відомість про володіння іноземними мовами, посвідчення водія тощо.

Раніше ми розповідали, що українцям почали роздавати повістки в маршрутках, яку інформацію потрібно знати призовникам.

Також наша редакція писала,  як зараз карають за відмову від повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.