ПриватБанк почав блокувати рахунки клієнтів ще по одній причині: як отримати доступ до грошей

Нещодавно з’явилася інформація про те, що ПриватБанк обмежує доступ до рахунків фізичних осіб та ФОП, які працюють на тимчасово окупованих територіях України. ПриватБанк роз’яснив таким клієнтам, як отримати доступ до грошей.

Так, один підприємець розповів свою історію, що він проживав в Мелітополі і вів там бізнес, коли почалася війна, то він змушений був покинути територію де ведуться бойові дії і поїхати через росію в Словаччину. Але з часом він вирішив відновити бізнес, який у нього був в Україні, проте ПриватБанк заблокував йому перекази.

Я був змушений починати все спочатку, вклав гроші, реанімував бізнес, який був у Мелітополі і тільки почалися активні продажі, як щось не сподобалося ПриватБанку і він заблокував оплату клієнта на 102 тисячі гривень. Попросили показати паспорти клієнтів. Чи моя фірма, яка зареєстрована в Мелітополі не торгує з росіянами. Хоча вони повинні бачити, що всі клієнти з України. Але сперечатися з банком марно, тому близько тижня ми збирали необхідні паспорти і відправляли їх у «Приват», чим завдали шкоди нашій репутації», – написав підприємець.

У банку зазначили, що відповідно до статті 13 закону «Про забезпечення прав і свобод громадян і правопорядок на тимчасово окупованих територіях України», вести бізнес на тимчасово окупованій території дозволено при зміні місця податкової реєстрації, і податки потрібно сплачувати до українського бюджету.

Рахунок чоловіка був заблокований на 180 днів та висунули підозру, що він співпрацює з окупантами.

За законом українські банки не можуть допомагати людям вести бізнес і сплачувати податки на тимчасово окупованій території.

«Якщо бізнес перереєструється на підконтрольній території, то рішення про обмеження буде змінено», – відповіли клієнтам у ПриватБанку.

Раніше ми розповідали, які виплати можуть отримати українці у випадку повернення з-за кордону

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.