Реєстр призовників: дані з яких відомств будуть у базі

Наразі в Україні триває робота над створенням Єдиного державного реєстру призовників. Це дозволить ТЦК автоматично отримувати дані про військовозобов’язаних чоловіків із кількох реєстрів.

Створення даного реєстру є життєво необхідним, заявляють в Міністерстві оборони. Це дозволить автоматизувати процес отримання інформації про військовозобов’язаних чоловіків, даних про реєстрацію місця проживання, сімейний стан, де навчаються тощо. Також це дозволить нівелювати бюрократичну складову, щоб зменшити кількість необов’язкових візитів громадян у ТЦК та СП для отримання довідок.

Наприклад, якщо чоловік навчається або в нього троє дітей, то завдяки Єдиному державному реєстру в ТЦК будуть знати про це і не потурбують даного чоловіка.

Міноборони вже підписало, зокрема, спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії реєстрів та розробляє механізми обміну інформацією з:

  • Міністерство фінансів
  • Міністерство внутрішніх справ
  • Міністерство освіти та науки
  • Державна судова адміністрація

Також триває робота щодо залучення інших відділів. Мова йде про Міністерство охорони здоров’я, пенсійні фонди, Генпрокуратуру тощо.

Завдяки Єдиному державному реєстру в Міноборони будуть знати про всіх. І зможуть краще усвідомити, який в Україні є мобілізаційний ресурс, адже багато людей не стають на військовий облік або уникають мобілізації.

Раніше ми розповідали,  як зараз карають за відмову від повістки.

Нагадуємо, в яких випадках можна відмовитися від повістки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.