Перевірки ВПО: що робити, щоб не втратити виплати

За час повномасштабної війни росії в Україні, мільйони українців змушені були змінити свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Багато з переселенців отримує від держави фінансову допомогу, адже в країні розуміють, що люди втратили свої домівки, роботу, близьких людей тощо.

У Мінреінтеграції розповідають, що багато хто зловживає таким статусом і попри фінансову стабільність отримує ще й виплати від держави. Тому з серпня місяця для ВПО почалися масові перевірки їхніх банківських рахунків. Також одною з причин є те, що отримуючи допомогу як ВПО в Україні, багато хто виїхав за кордон на заробітки або живуть там тривалий час і отримують пільги ще від іншої країни Європи.

Тому в Мінінтеграції пояснили, якщо під час перевірки ВПО не буде вдома і вони не будуть відповідати на телефоні дзвінки, то на протязі 14 днів їх позбавлять виплат. Щоб цього не зробили слід звернутися до управління соціального захисту населення (УСЗН) за місцем проживання.

«А якщо є обґрунтовані причини відсутності – протягом 30 днів надати УСЗН підтвердні документи», – йдеться у повідомленні.

Також важливо завжди повідомляти УСЗН, якщо ВПО змінює фактичне місце проживання чи контактний телефон.

Раніше ми розповідали, які міжнародні організації продовжують допомагати українцям та куди звертатись.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.