Обмежено придатних більше не буде: їх теж мобілізують

В Україні пропонують скасувати таку категорію військовозобов’язаних, як обмежено придатні. Залишаться лише придатні та непридатні до військової служби. Тому всі чоловіки, які були визнані обмежено придатні будуть мобілізовані і нести службу в лавах ЗСУ.

Таке рішення обговорювалося на засіданні РНБО і про нього повідомив Дмитро Лубінець під час телемарафону. За його словами, він дав рекомендації РНБО, щоб вони врегулювали таке питання як обмежено придатний.

Якщо чоловік не належить до маломобільних груп населення і візуально повністю здоровий, то така людина має захищати країну. Звичайно, якщо у людини проблеми зі спиною чи серцем, то тоді він може нести службу в штабі чи водієм. Зараз великий попит на всі спеціальності в армії, тому місце найдеться для кожного” – сказав Дмитро Лубінець.

Також всі непридатні до служби будуть знову проходити військову комісію, адже в країні розуміють, що багато хто купив цей статус. Тому будуть повторні перевірки для таких громадян.

Також Дмитро Лубінець твердо переконаний, що процедура визначення придатності громадянина до військової служби має бути повністю оцифрована та прозорою.

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть повернути ухилянтів з країн Європи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.