Українці, які знаходяться в скрутному становищі можуть отримати 6600 гривень: подробиці

Деякі малозабезпечені українці, що знаходяться в скрутному становищі, отримають грошову допомогу у 6600 гривень. Цю суму виплачуватимуть впродовж трьох місяців по 2200 гривень.

На допомогу можуть розраховувати українці, які проживають на території Сумської області. В благодійному фонді “Право на захист” розповіли, що фінансову допомогу отримають особи, які ще не одержували міжнародну грошову допомогу і чий дохід на одного члена сім’ї не перевищує 5400 гривень.

Також особи повинні належати до однієї з наступних трьох категорій:

  • ВПО, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • Особи, які не були переселені після 24 лютого 2022 року, але постраждали внаслідок бойових дій (наприклад, повне або часткове знищення будинку/майна, значне ушкодження здоров’я, смерть близької людини);
  • Особа, яка внаслідок бойових дій була змушена покинути рідний дім, але повертається на постійне місце проживання (особливо з-за кордону).

Але й цього ще не достатньо, щоб отримати 6600 гривень. Люди, які підпадають під наведені вище три категорії, повинні мати наступні критерії вразливості:

  • Домогосподарства з одним із батьків (батьком чи матір’ю) та однією, чи кількома дітьми віком до 18 років або особою похилого віку (55 років і старше);
  • Родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше), або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • Сім’ї з однією або кількома особами з особливими потребами. Тобто ті, хто має: інвалідність, хронічні захворювання тощо.
  • Прийомна родина, яка опікується дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Подати заявку на допомогу можна за такою адресою: вул. Новомістенська, 1 (понеділок–п’ятниця – 9:00–18:00). Телефон, за яким можна з’ясувати деталі – (066)9312356.

Раніше ми розповідали, що пенсіонерам можуть отримати додаткову матеріальну допомогу від міжнародної організації ООН.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.