Повістка додому: чи мають право працівники ТЦК заходити у квартиру

Перед тим як пустити людину у військовій формі у квартиру, особа має право ознайомитися з офіційними документами працівників ТЦК, що підтверджує їх статус та повноваження.

Закон не визначає, в якому місці можуть вручати повістку. Тож отримати його можна будь-де – на вулиці, на роботі, вдома, на блокпостах.

Тому працівники ТЦК мають повне право вручати повістку де військовозобов’язаний чоловік проживає.

Один з військових юристів Сергій Тихолоз сказав, що представники ТЦК та поліції мають повне право зайти на подвір’я чи у квартиру для вручення повістки в межах встановлених законодавством процедур.

Звичайно, працівники ТЦК не можуть виламувати двері для вручення повістки, але якщо їм відкрив двері власник квартири (наприклад жінка), то пред’явивши документи вони мають повне право зайти в квартиру, щоб перевірити чи є військовозобов’язаний чоловік вдома. А якщо їм відкрив військовозобов’язаний чоловік і не хоче, щоб працівники ТЦК заходили до нього в квартиру, то він може вийти до них з документами, які засвідчують його особу для вручення повістки.

У разі відмови отримати повістку складається акт, справу передають на розгляд керівникам центру комплектування, який може стягнути штраф від 850 до 1 700 грн за порушення правил військового обліку.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада розробила механізм повернення за кордону українських чоловіків призовного віку

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.