Польща офіційно заявила про намір повернути українських чоловіків призовного віку: ключові подробиці

Польща заявила про намір повернути українських чоловіків, які незаконно перетнули границю і знаходяться на її території. Для цього Україна повинна надати ордер на їх екстрадицію.

Давид Арахамія, депутат із фракції “Слуга народу” наголосив, що повернення чоловіків в Україну це одне з головних питань, яке стоїть перед ним та його колегами. Адже батьківщину потрібно захищати, а не кидати її напризволяще.

По підрахунках польської прикордонної служби з 24 лютого 2022 року до Польщі заїхало майже 3 мільйони українців віком 18 – 60 років.

Речниця прикордонної служби Анна Міхальська наголосила, що особа могла перетинати кордон кілька разів. Тому казати, що Україну покинули 3 мільйони військовозобов’язаних чоловіків неправильно, хоча навіть без цього цифри значні.

Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський зазначив, що повернувши частину таких ухилянтів, то можна значно посилити українську армію, зробити ротацію для тих людей, хто воює уже понад рік. Веніславський також зазначив, що українська прокуратура має повноваження порушувати кримінальні справи проти своїх громадян за кордоном, у тому числі проти тих, хто нелегально потрапив до Польщі через «зелений кордон».

Раніше ми розповідали, що в Міністерстві оборони України затвердило новий перелік захворювань, за якими оцінюється придатність до військової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.