Стало відомо, в якому регіоні України невдовзі посилять мобілізацію

В Україні продовжили воєнний стан з 18 серпня до 15 листопада 2023 року. Тому чоловіків віком від 18 – 60 років будуть призивати до лав ЗСУ.

З’ясувалося, у Харківській області планують збільшити планову мобілізацію. Про це повідомив заступник директора Харківської ОВА Роман Семенуха на міжвідомчій нараді з питань виконання мобілізаційних заходів.

Представники місцевої влади обговорили питання співпраці відомств, які здійснюють мобілізаційні заходи та їх реалізації на Харківщині. Тому було прийнято рішення військовою адміністрацією разом з Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки посилити співпрацю, щоб покращити мобілізаційні заходи.

Також мобілізацію посилять за допомогою цифровізації.

Цифровізація ТЦК це серйозний процес, який передбачає обмін даними між усіма відомствами, які містять реєстри: Міністерством закордонних справ, Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством соціальної політики, прикордонною службою.

Резніков пояснив, навіщо потрібен такий обмін інформацією: “Щоб центри комплектації чітко розуміли — хто з мобілізаційного резерву доступний, де він перебуває, наприклад, у кого народилася третя дитина — автоматично реєстр із Мін’юсту це передає, і стає зрозуміло, що за законом людина не може бути мобілізована. Або хтось отримав у Мінсоцполітики статус, що він доглядає за особою з інвалідністю. Тому такий обмін інформацією дає краще розуміння, хто може бути призваним, а хто має бронь“.

В Міністерстві оборони України очікують, що 90 % ТЦК буде цифровізовано до середини жовтня.

Раніше ми розповідали, що в Україні можуть мобілізувати обмежено придатних чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.